Adiós, Dueño Mío

O la traición en la amistad

22 d'octubre
22 d'octubre

22 d'octubre de 2022

Adiós, Dueño Mío

O la traición en la amistad

Una comèdia d'embolic dirigida per Magüi Mira

Un "sarao", com deia María de Zayas, en ple Segle d'Or. Comèdia. Embolic. Sexe. Música. Vers. Ball. Cinc actrius interpreten a cinc amigues. I a tres homes. Cinc dones que gaudeixen i pateixen. Que busquen amor. Sense compromisos. Sense amos. Sense lligams. Amb la mateixa llibertat que qualsevol home. Per què no?

"Podríem dir que el sexe és un llenguatge que ens comunica, pel qual ens expressem i acostem a un dels plaers mes desconeguts i fascinants que ens dona la vida. No implica un projecte vital, no implica submissió de cap de les dues parts. Lliure de pressions emocionals i de condicionaments socials, podria convertir-se en un joc plaent i ple quan se suma la química hormonal amb la complicitat del pensament. Un dels regals de la vida. Socialment acceptat per i per a l'home. Rebutjat si aquest comportament el practica la dona. María de Zayas va alertar d'aquesta incidència fa 400 anys i va barallar ferm, amb intel·ligència, amb humor i amb el convenciment que arribaríem a entendre que el sexe lliure no va de bracet dels vots sagrats del compromís.

Les seues narracions van ser prohibides per a la seua reedició per la Inquisició i van ser copiades i transmeses de mà en mà en els segles 17 i 18 clandestinament, sobretot per joves dones. María de Zayas, en el seu únic text escènic, es va censurar. El patriarcat i clergat masculí dominant no haurien acceptat que la seua lluita valenta per la llibertat amatòria de la dona, que hui reconeixem, es presentara en carn viva, en directe, amb dones reals davant les espectadores i els espectadors d'aquells anys. Per això ara 'Adiós, dueño mío', versió lliure de la seua obra La Traïció en l'Amistat, amb molt de respecte i gran admiració, és un homenatge a María. Va per tí Maria de Zayas, continuarem barallant..."

Magüi Mira

QUÈ HA DIT LA CRÍTICA

"'Adiós, dueño mío' és una comèdia sagaç, intel·ligent, enginyosa, atrevida, arriscada, desinhibida, amb sensual erotisme i reivindicativa d'un feminisme humà, cerebral i carnal allunyat de llocs comuns." Josep V. Peiró. Las Provincias.

Un espectacle deliciós, senzill i directe, empoderante, que agradarà a totes les generacions i collirà segur molts èxits. Inma Garín. Cartellera Túria

María de Zayas és una autora a gaudir i el muntatge d'Adeu, amo meu en el Talía un espectacle a no perdre. Antonia Bueno Mingallón

Descarrega ací el programa de mà de Adiós, dueño mío

En l'últim post del nostre blog et donem 5 razones para que no te pierdas Adiós, dueño mío.

Text
María De Zayas
Direcció i dramatúrgia
Magüi Mira
Versió
Emilio Hernández
Intèrprets
Marta Calabuig
Pilu Fontán
Rosana Martínez
Laura Valero
Silvia Valero
Durada
80min.

Preus

Pati de butaques 15€
Amfiteatre 10€
Amfiteatre alt 5€
+Despeses de gestió 1€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada la mateixa.

Descomptes

DESCOMPTES GENERALS:
25% dte. Menors de 14 anys i jubilats
20% dte. Estudiants
10% dte. Carnet Jove

GRUPS:
10% dte. Grups entre 11 i 20 persones
20% dte. Grups a partir de 20 persones

+info i reserves de grups: 96 353 61 13.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables junt amb d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte la comissió de gestió per entrada en la venda online. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte.