Campanya Escolar

Acostant als autors

'Acostant als autors' de Hilanderas Produccions, és un projecte educatiu amb el qual, a través del teatre i diferents jocs participatius, es reforça la literatura curricular vista en secundària. Des del curs 2018-2019, milers d'alumnes han assistit a les obres i activitats.

'Acostant als Autors' consisteix en una sèrie de representacions teatrals sobre els continguts literaris de Llengua Castellana i Literatura corresponent a cada curs participant. Després d'aquesta, es realitzen una sèrie de jocs i improvisacions teatrals on els protagonistes són els alumnes. D'aquesta manera, es reforça la matèria vista en classe d'una forma lúdica i pedagògica, amb l'objectiu que els més joves senten als clàssics com a contemporanis. Per a això són primer espectadors i després pugen a l'escenari a jugar i convertir s'en personatges.

Duració: 40 minuts + 20 minutos d'activitat posterior.

Propostes

 • Escritora
 • Géneros literarios
 • Siglo de Oro
 • Generación del 98
 • ESCRITORA

  5/11/2024 10:00h 

  Un espectacle que fomenta el gust per l'escriptura.

  Recomanat de 1r d'ESO. Funció en castellà.


  En finalitzar l'educació primària i començar la secundària, és essencial que els alumnes aprenguen a diferenciar els gèneres literaris. Aquesta nova obra és un acostament a la literatura des d'un costat més lúdic, abordant també els diferents gèneres literaris, però des d'una perspectiva més àmplia. És un viatge d'iniciació a l'escriptura d'una xiqueta, Lola, que està descobrint els grans gèneres.


  GÉNEROS LITERARIOS

  5/11/2024 12:00h 

  Un espectacle que repassa la història de la literatura universal.

  Recomanat per a 1r I 2n d'ESO. Funció en castellà.

  Amb aquesta representació recollim els textos més significatius dels poetes, dramaturgs, novel·listes, etc. que estudiaran en els cursos posteriors. Tractem de repassar els gèneres i subgèneres literaris més importants. Després de l'obra, oferim diferents jocs i activitats on, d'una manera lúdica, l'alumnat posa en pràctica aquesta diferenciació. L'obra conta la història de Julia, una jove enamorada de la literatura, i Arturo, el bibliotecari amb el qual entaula amistat gràcies a la passió que comparteixen.


  SIGLO DE ORO

  6/11/2024 10:00h 

  Un espectacle que repassa la literatura del Segle d'Or.

  Recomanat per a 3r d'ESO i 1r de Batxillerat. Funció en castellà.

  Els alumnes de 3r de l'ESO i 1r de Batxillerat s'han d'enfrontar als autors del Segle d'Or. Malgrat haver sentit en reiterades ocasions que són els més destacats de la història de la nostra literatura, els textos els solen resultar farragosos.

  Per a trencar aquesta distància, proposem una representació creada a partir dels textos més rellevants de la narrativa, lírica i teatre del Renaixement i el Barroc. A continuació, podran sentir que els temes i conflictes que tractaven és tos autors continuen totalment vigents a través d'una sèrie de jocs en els quals hauran de participar activament.


  GENERACIÓN DEL 98

  6/11/2024 12:00h

  Un espectacle que repassa la història de la literatura de la Generació del 98.

  Recomanat per a 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. Funció en castellà.

  La Generació del 98 és un dels grans grups literaris del currículum bàsic de secundària. En la representació recollim els textos més significatius d'aquests autors així com el seu context. Dialogarem amb Unamuno, Pío Baroja, Azorín, Machado o Valle-Inclán. Posteriorment, els alumnes prenen l'escenari per a participar en una sèrie de jocs i improvisacions teatrals. Per tot això, l'activitat suposa un repàs pràctic per als alumnes de 4t de l'ESO i per als de 2n de Batxillerat.

  Cursos recomanats

  ESO y Batxillerat

  Preu

  Preu únic 3 euros

  Procediment de reserva

  Telefónica

  De dilluns a dijous de 9:30h a 14:30h en el telèfon 633919017.

  Email

  educandos@olympiametropolitana.com