Campanya Escolar

Programació

PROPOSTES

LA GUITARRA. EVOLUCIÓN DEL INSTRUMENTO A TRAVÉS DEL TIEMPO Y DE SU MÚSICA

11/12/2023 11:00h 

Recomanat de 1r a 4t d'ESO. Funció en castellà


L'objectiu principal d'aquest concert pedagògic és donar a conéixer als alumnes la guitarra com a instrument, la seua música i els seus diferents estils i variants.

Per a l'execució d'aquest concert didàctic s'utilitzen quatre guitarres diferents: Una guitarra romàntica còpia d'una guitarra de l'any 1837 aprox. del luthier francés René-François Lacôte, una guitarra espanyola rèplica d'un disseny del mestre Antonio de Torres, una guitarra flamenca i una guitarra elèctrica, model Jackson Professional Archtop.

Amb cadascuna d'elles s'interpreten peces de diferents estils i èpoques començant el recorregut en el Classicisme de Luigi Legnani, passant per la Música Espanyola de Albéniz i Tárrega o el Flamenc amb Soleá, Verdiales, Fandango de Huelva, Rumba i Guajira per a desembocar en el Rock de Santana i un Blues a l'estil de Rory Gallagher.

Tota la música que s'execute serà comentada tant per la seua forma, estil i criteris interpretatius. Comentaris que es complementaran amb explicacions sobre la construcció i evolució de la guitarra al llarg dels segles.

Duració: 60 minuts aproximadament.


ALGUN AUTOR EN LA SALA? QUÈ FAREM?

12/12/2023 11:00h 

Recomanat per a ESO i Batxillerat. Funció en castellà / valencià


"Què farem?" És una companyia valenciana d'improvisacions teatrals. Va sorgir promogut per la necessitat de fer riure. Sí, el riure. En "Què farem?" els riures són les vertaderes protagonistes dels espectacles i l'essència de les històries, que naixen i moren, úniques, en cada funció. Un espectacle diferent, enèrgic, compromés i ple de vitalitat. Un huracà d'enginy.

Les històries de "Què farem?" es creen durant cada funció i són producte del moment i de la creativitat de l'audiència. Estan esguitades d'ironia i sarcasme, humor absurd i humor crític amb la situació actual, Cada espectacle gira al voltant d'un tema i es compon de diversos jocs d'improvisació. En cadascun d'ells es crea una història diferent, el nucli de la qual radica en les frases o comentaris que ha escrit prèviament el públic.

Duració: 60 minuts aproximadament.


ESA NO SOY YO

13/12/2023 11:00h 

Recomanat per a 1r i 2n de Batxillerat. Funció en castellà

Col·loqui després de la funció


"Esa no soy yo" indaga en la construcció de la identitat i en el paper de la dona en la societat. Totes les persones juguem un rol en la vida i depenent del context en el qual ens trobem, el nostre personatge s'adapta. Qui construeix realment la nostra identitat, nosaltres o la societat?

Una crítica en clau de comèdia sobre el paper que juga la dona en la societat a través d'un personatge protagonista que es troba en el costat oposat del feminisme: una dona que somia amb ser mestressa de casa nord-americana dels anys 50. "Esa no soy yo" parla de feminisme, identitat i de la pèrdua o caiguda de la màscara, aqueixa màscara que ens imposem nosaltres mateixos davant la societat. Un muntatge eclèctic, metateatral i replet de contrastos, divertit i al mateix temps crític i necessari.

Duració 35 minuts aproximadament.


FLAMA VIVA

19/12/2023 11:00h

Recomanat per a ESO i Batxillerat. Disponible en castellà i valencià (consultar)


Flama viva (cançoner d'amor de tots els temps) és un recital líric en clau teatral. Un viatge pel concepte d'amor romàntic al llarg de la història. Una biografia no autoritzada de l'amor des del seu bressol fins a la seua tomba. Amb peces musicals de Mozart, Strauss o Granados acompanyades per versos de grans autors clàssics com Shakespeare, Lope de Vega o Ovidio i textos originals s'indaga sobre com ens hem volgut i ens volem: enamoraments sobtats, conquestes, somnis, gelosia, ruptures...

Un viatge de l'Edat mitjana a l'Edat del pavo, de l'amor per carta a l'àudio de Whatsapp, de "mi alma, abrasada en llama pura" a "vámonos fuegote". De la guspira a la flama, a la foguera, a l'incendi, a cendra... i a una altra espurna nova.

Cursos recomanats

ESO y Batxillerat

Preu

Preu únic 3 euros

Procediment de reserva

Telefónica

De dilluns a dijous de 10 a 14h i de 16:30 a 18h en els telèfons 963 536 113 i 963 536 485.

Email

educandos@olympiametropolitana.com