Campanya Escolar

Programació

RECITALES POÉTICOS. JESÚS GE

4/02/2021 - 10:00h y 12:00h


Els jocs verbals de Jesús Ge beuen de la tradició burlesca, de l'exageració i la comicitat, utilitzant la veu com a única eina escènica. La hilaritat del sonor ens ofereix un discurs satíric i fragmentat, però no per això intranscendent.

Política, comunicació, economia són els blancs triats per a deconstruir el llenguatge de manera lúdica, fregant l'absurd i els corrents dadaistes.


CANTA PÁJARO LEJANO

Recomanat per a 1r i 2n Batxillerat.

Horari: 10:00h

"Canta pájaro lejano" és un recital de poesia que recull obres dels grans poetes del segle XX i té com a objectiu aproximar el gènere líric als més joves. Un primer acostament a la poesia a través dels textos d'escriptors com

Federico García Lorca, Rafael Alberti, Gloria Fuertes, Ángela Figuera Aymerich o Juan Ramón Jiménez


ESTO NO ES VANGUARDIA

Recomanat per a 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n Batxillerat.

Horari: 12:00h

"Esto no es vanguardia" és un espectacle de poesia escènica en el qual exposem les paraules quotidianes al

microscopi social per a veure quin discurs vital pot mantindre l'home hui dia. Part de la premissa que el llenguatge és del poble i que, com a tal, s'adapta, modela i llangueix com qualsevol ciutadà del carrer.


EL VIAJE DE LAS PALABRAS / EL VIATGE DE LES PARAULES 

11/02/2021 - 11:00h

Espectáculo encastellano / Espectacle en valencià

El viatge de les paraules solcarem les pàgines dels llibres a la recerca d'aquelles figures reconegudes al llarg del temps i d'aquelles que no ho són tant, prestant especial atenció al paper de la dona en la història de la literatura. Han tingut el reconeixement que es mereixen? Com li les ha tractades en la literatura i en la vida?

Per a descobrir-ho, repassarem tota la història de la literatura, posant especial atenció en cinc grans històries: L'Odissea, El Quixot, La vida i obra de Gustavo Adolfo *Bécquer, Una habitació Pròpia de Virginia Wolf i *Lisístrata (adaptada al Japó actual). També coneixerem a grans personatges de la història com Shakespeare, Lord *Byron, El Cid, Mary *Shelly, i molts més, fins a 88 personatges, i viatjarem a les seues èpoques i ciutats, des de Mesopotàmia, passant per l'Espanya del segle d'or fins al Japó actual.


Una peça amb música en directe, i unes transicions físiques basades en la poesia visual i el moviment. 

Els llibres són la memòria del món i de nosaltres depén mantindre-la viva!


A VUELTAS CON LA VIDA / A VOLTES AMB LA VIDA

24/02/2021 - 11:00h

Espectáculo en castellano / Espectacle en valencià
Una història feminista, de lluita i de superació.

Mª Carmen no ha tingut una vida fàcil. Va créixer en una família humil, va tindre un marit cruel i ha arrossegat durant tota la seua existència una tremenda soledat. Però, gràcies als llibres, descobreix a quatre heroïnes que li ensenyen el valor de la llibertat: Marilyn Monroe, Chavela Vargas, Santa Teresa de Jesús i Cleopatra.

A vueltas con la vida és una obra de teatre íntima: la història d'una dona, víctima d'un matrimoni infernal, que troba en les protagonistes dels llibres una porta cap a la seua llibertat. Un text que dóna veu a les dones que lluiten cada dia per trencar estereotips i barreres.
Cursos recomanats

ESO y Batxillerat

Preu

Preu únic 3 euros

Procediment de reserva

Telefónica

De dilluns a dijous de 10 a 14h i de 16:30 a 18h en els telèfons 963 536 113 i 963 536 485.

Email

educandos@olympiametropolitana.com