Campanya Escolar

Programació

ESA NO SOY YO

09/11/22 11:00h 

Recomanat per a 1r i 2n de Batxillerat. Funció en castellà


'Esa no soy yo' indaga en la construcció de la identitat i en el paper de la dona en la societat. Totes les persones juguem un rol en la vida i depenent del context en el qual ens trobem, el nostre personatge s'adapta. Qui construeix realment la nostra identitat, nosaltres o la societat?

Una crítica en clau de comèdia sobre el paper que juga la dona en la societat a través d'un personatge protagonista que es troba en el costat oposat del feminisme: una dona que somia amb ser mestressa de casa nord-americana dels anys 50. 'Esa no soy yo' parla de feminisme, identitat i de la pèrdua o caiguda de la màscara, aqueixa màscara que ens imposem nosaltres mateixos davant la societat. Un muntatge eclèctic, metateatral i replet de contrastos, divertit i al mateix temps crític i necessari.


QUÈ FAREM?

10/11/22 11:00h 

Recomanat per a ESO i Batxillerat. Funció en castellà / valencià


'Què farem?' És una companyia valenciana d'improvisacions teatrals. Va sorgir promogut per la necessitat de fer riure. Sí, el riure. En 'Què farem?' els riures són les vertaderes protagonistes dels espectacles i l'essència de les històries, que naixen i moren, úniques, en cada funció. Un espectacle diferent, enèrgic, compromés i ple de vitalitat. Un huracà d'enginy.

Les històries de 'Què farem?' es creen durant cada funció i són producte del moment i de la creativitat de l'audiència. Estan esguitades d'ironia i sarcasme, humor absurd i humor crític amb la situació actual, Cada espectacle gira al voltant d'un tema i es compon de diversos jocs d'improvisació. En cadascun d'ells es crea una història diferent, el nucli de la qual radica en les frases o comentaris que ha escrit prèviament el públic.


EL PERCUSIONISTA

15/11/22 11:00h

Recomanat per a ESO i Batxillerat. Funció en castellà


'El percusionista'' és un projecte teatral unipersonal de Gorsy Edú que respon a la definició de performance africana. Ha sigut presentat en més d'onze països d'Àfrica, Europa i Amèrica Llatina i ha rebut el Premi a Millor Espectacle per l'Associació de Premsa de Guinea Equatorial.

Interactiu, reflecteix l'essència pedagògica de l'art escènic ancestral, combinant narració, música i dansa.

Una proposta dinàmica que es caracteritza per la seua senzillesa i arriba a l'espectador a través de la música i la paraula, en la qual el protagonista captiva al públic, fent-li participe d'un món que sorprén per la universalitat dels seus ensenyaments.

Un ancià musique instrueix al seu net, a través de la música li transmet savieses i filosofies ancestrals. El temps transcorre en el llogaret amb el xic immers en les seues tradicions. Complint amb el proverbi africà 'els dies que fan créixer als xiquets són els mateixos que envelleixen als ancians', l'avi cau malalt. A conseqüència de la seua vellesa comença a perdre la visió. L'afany per curar al seu avi fa que el xic prenga la decisió de deixar el llogaret i emigrar a les grans ciutats a la recerca del remei. El jove part cap a Europa, un món per al desconegut, portant amb si únicament el saber del seu poble tancat en les melodies i ritmes ancestrals.


LA GUITARRA. EVOLUCIÓN DEL INSTRUMENTO A TRAVÉS DEL TIEMPO Y DE SU MÚSICA.

17/11/22 11:00h 

Recomanat de 1r a 4t d'ESO. Funció en castellà

L'objectiu principal d'aquest Concert Pedagògic és donar a conéixer als alumnes la guitarra com a instrument, la seua música i els seus diferents estils i variants.

Per a l'execució d'aquest concert didàctic s'utilitzen quatre guitarres diferents: Una guitarra romàntica còpia d'una guitarra de l'any 1837 aprox. del luthier francés René-François Lacôte, una guitarra espanyola rèplica d'un disseny del mestre Antonio de Torres, una guitarra flamenca i una guitarra elèctrica, model Jackson Professional Archtop.

Amb cadascuna d'elles s'interpreten peces de diferents estils i èpoques començant el recorregut en el Classicisme de Luigi Legnani, passant per la Música Espanyola de Albéniz i Tárrega o el Flamenc amb Soleá, Verdiales, Fandango de Huelva, Rumba i Guajira per a desembocar en el Rock de Santana i un Blues a l'estil de Rory Gallagher. Tota la música que s'execute serà comentada tant per la seua forma, estil i criteris interpretatius. Comentaris que es complementaran amb explicacions sobre la construcció i evolució de la guitarra al llarg dels segles.


Cursos recomanats

ESO y Batxillerat

Preu

Preu únic 3 euros

Procediment de reserva

Telefónica

De dilluns a dijous de 10 a 14h i de 16:30 a 18h en els telèfons 963 536 113 i 963 536 485.

Email

educandos@olympiametropolitana.com