Jornadas de la Veu

Un curs per a professionals de la veu

III JORNADES DE LA VEU

Del 18 al 22 de setembre de 2023

El TAC celebra les Jornades de la veu per a oferir a estudiants i professionals de la veu una formació gratuïta entorn de la seua eina de treball, a través de classes en la qual desenvolupar la tècnica vocal, estil o expressió corporal, o interpretació actoral, entre altres.

Un projecte gratuït dirigit a intèrprets, cantants o presentadors emmarcat dins de les activitats del Compromís de Ciutat Educadora.

Dilluns 18 setembre
16.00-18.00 La tècnica vocal i el carisma. MªJosé Peris.
18.10-20.00 Autoconeixement i automotivació a escena. Vicen Peris.
Dimarts 19 setembre
16.00-20.00. Descompressió. Begoña Santalices.
Dimecres 20 setembre
16.00-20.00. La potenciació paravertebral aplicada a la tècnica vocal. Paco Martínez.
Dijous 21 setembre
16.00-18.00. Funcionalitat vocal. Ana Conca.
18.10-20.00. Veu i joc teatral. Ruth Palones.
Divendres 22 setembre
16.00-17.00 Calfament vocal (tècnica vocal). MªJosé Peris.
17.00 -20.00 Les paraules i la música, el cos i la veu. Andrés Navarro.

Dirigit a professionals de la veu.

Màxim: 15 persones.

Jornades gratuïtes.

Coordinació de les jornades: Mª José PerisDilluns 18 setembre

16.00-18.00 La tècnica vocal i el carisma. MªJosé Peris.

El taller "La Tècnica Vocal i el Carisma" que ofereix MªJosé Peris s'enfoca en un aspecte fonamental: la relació entre la tècnica vocal i el carisma personal. A través del coneixement i la consciència de la nostra veu i vibració, podem aconseguir un enteniment més profund de com la nostra veu es projecta i com podem exercir un impacte magnètic en els altres. El taller busca explorar com aquests dos elements poden fusionar-se per a crear una presentació vocalment sòlida i carismàtica.

MªJosé Peris és una actriu i cantant amb una àmplia experiència professional. A més, és la directora i fundadora de la companyia Les Reines Magues. Amb 25 anys d'experiència, es destaca també com coach vocal i investigadora en l'àmbit de la veu i el cant.

18.10-20.00 Autoconeixement i automotivació a escena. Vicen Peris.

Aquest enriquidor taller se centra en dos aspectes fonamentals: com desenvolupar una comprensió profunda de la nostra pròpia identitat i com aprendre a manejar de manera efectiva els nostres temors i inseguretats en escena.

En un entorn escènic, on l'autenticitat i la seguretat són essencials, Vicen Peris ens guiarà cap al descobriment dels qui som realment i aprendrem a enfortir el nostre autoconeixement, la qual cosa al seu torn ens permetrà enfrontar els desafiaments escènics amb una confiança renovada.

Una experiència que ens procurarà eines per a abraçar la nostra autenticitat, enfrontar les nostres pors i desplegar tot el nostre potencial en qualsevol situació escènica.

Vicen Peris és experta en psicologia positiva i coach en PNL, amb certificació en MINDFULNESS.


Dimarts 19 setembre

16.00-20.00. Descompressió. Begoña Santalices.

En aquest taller, l'enfocament radica a cultivar una relació positiva i saludable amb el nostre propi cos. A través de l'expressió corporal i el joc, es fomenta la superació d'inhibicions, la qual cosa permet aflorar comportaments subjectius fins llavors poc explorats. En aquest procés, es produeix una transformació en el nostre estat present, emergint noves percepcions i possibilitats. El cos, en aquest context, es torna receptiu, connectant-se amb si mateix, relaxant-se i descobrint la capacitat de donar forma i significat a variades expressions.

Com a resultat de participar en aquest taller, els individus experimenten un desenvolupament integral. Es potencia l'habilitat de comunicar emocions i sentiments, estimulant la imaginació i canalitzant l'energia per a expressar amb autenticitat allò que desitgen transmetre. En essència, Begoña Santalices crea un espai de creixement i exploració artística que transcendeix els límits convencionals, impulsant a cada participant a descobrir noves dimensions de la seua ser i expressió.

Begoña Santalices és una artista polifacètica reconeguda per la seua labor com a creadora de diversos tallers enfocats en el cos, la veu i el moviment. Amb una trajectòria de més de 35 anys com a actriu i cantant, ha deixat una petjada significativa en el món artístic. La seua presència és destacada en múltiples espectacles a nivell nacional, on exerceix tant rols protagonistes com col·laboratius. No sols es limita a actuar, sinó que també nodreix la seua faceta creativa escrivint teatre i component música per a les seues obres, que sovint es caracteritzen per ser de naturalesa "absurda i performántica".

A més de la seua labor en l'escenari, Begoña Santalices també exerceix com a pedagoga, impartint cursos d'expressió corporal i teatre a diversos grups.


Dimecres 20 setembre

16.00-20.00. La potenciació paravertebral aplicada a la tècnica vocal. Paco Martínez.

En l'univers del so i la veu, el procés comença com un corrent d'aire. Aprendre a manejar aquesta essència té una relació fonamental amb els nostres músculs. Començar amb l'exploració i entrenament dels músculs autòctons de la columna vertebral pot ser el punt de partida ideal per a gaudir plenament de la nostra capacitat vocal.

El currículum de Paco Martínez és divers i enriquidor. Al costat de la seua carrera com a actor professional, ha acumulat una valuosa experiència com a educador en cursos de tècnica vocal. Destaquen les seues contribucions a l'Associació d'Actors Professionals de València (A.A.P.V.) en l'Associació Cultural El Micalet, així com la seua participació en "Les Jornades de la Veu" en el Teatre Auditori de Catarroja (T.A. C.). A més, ha dirigit diversos tallers tant per a actors com per a companyies professionals.

Addicionalment, Paco Martínez exerceix un rol clau en la cura de la salut de la columna vertebral a través de la seua empresa "La Sala". La seua col·laboració amb "Medical Exercise" reflecteix la seua dedicació al benestar físic.


Dijous 21 setembre

16.00-18.00. Funcionalitat vocal. Ana Conca.

Aquest taller explorarà la relació entre la "Teoria" i el "Descobriment" en la "Funcionalitat Vocal". Mitjançant enfocament pràctic, s'experimentarà amb la veu, contrastant coneixements previs. L'objectiu és desenvolupar una percepció interna de la veu, entenent l'instrument vocal des d'endins. El taller busca canviar la perspectiva habitual sobre la pròpia veu, fomentant un aprenentatge transformador.

Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de València, Ana Conca completa la seua formació en el Centre Teatral Escalante, HB studio (NYC) i realitzant cursos amb John Strasberg o Fernando Piernas entre altres. Com a actriu ha treballat tant en sèries de televisió com pel·lícules, teatre de text, teatre musical i doblatge. Actualment treballa en els musicals ?Bruno, el musical que el canvie tot? i ?És una llanda el treballar?. Com a docent en veu és màster en Teràpia Vocal, EMT en EVTS.

18.10-20.00. Veu i joc teatral. De l'espai individual a l'espai grupal. Ruth Palones.

A través del joc teatral, farem un treball de connexió partint del JO (ecosistema aïllat) i convergint en el col·lectiu (una unitat completa). Buscarem camins que ens ajuden a perdre la por de fluir cap a "l'altre", a generar corrents compartits, deixar que ens alimenten i alimentar a l'altre per a crear un fet escènic grupal ací, ara i amb el que tenim tots i totes: VEU, COS I IMAGINARI.

Descobrirem la màgia de compartir el nostre treball personal, aportat per cadascun, i veure'l evolucionar i florir amb el suport del grup.

Ruth Palones, amb una rica trajectòria, ha sigut membre de Pluja Teatre durant 7 anys i ha participat en obres com "Juli Cèsar" de Chema Cardeña i "Family(és)" de Jacobo Pallarés. Al llarg d'una dècada, ha dirigit i ensenyat interpretació en l'Escola Teatre Serrano de Gandia.


Divendres 22 setembre

16.00-17.00 Calfament vocal (tècnica vocal). MªJosé Peris.

Mª José Peris ens convida a participar en un exercici de calfament vocal, dissenyat per a endinsar-nos una mica més en el món de la tècnica vocal. Aquest exercici permetrà explorar de manera pràctica i concreta com la nostra veu pot beneficiar-se de les tècniques adequades de preparació, un pas fonamental per a potenciar les nostres capacitats vocals i aconseguir una presentació més sòlida i expressiva.


17.00 -20.00 Les paraules i la música, el cos i la veu. Andrés Navarro.

Explorar la fusió entre paraules i notes musicals agrega una dimensió addicional a l'expressió. La veu cantada s'expandeix des de la veu parlada, ampliant la capacitat sonora de les paraules. Ací i ara, s'emfatitza l'escolta, el joc i la participació física, permetent sentir la fonètica de la paraula. Aquestes eines són essencials per a interpretar una cançó i expressar el seu contingut teatralment.

En aquest taller s'abordaran els següents aspectes:

- Anàlisi del text: comprendre el contingut, l'acció i l'estil.

- Exploració musical: ritme, mètrica, intenció musical i estil.

- Expressió teatral: integració d'elements escènics per a una interpretació completa.

Andrés Navarro guiarà el taller, compartint la seua experiència i coneixement en l'encreuament entre música i teatre. Serà una oportunitat per a aprendre i desenvolupar habilitats que enriquisquen la interpretació de cançons des d'una perspectiva teatral.

Actor, director i pedagog, Andrés Navarro és membre de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya. Llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESAD) i amb formació en cant, imparteix classes d'entrenament vocal, cant i interpretació en diverses institucions. Ha treballat com a director i en col·laboració amb destacades produccions teatrals, cinema i televisió. La seua experiència abasta una àmplia gamma de projectes en l'àmbit escènic i audiovisual.

Quan

Del 18 al 22 de setembre de 2023

Inscripcions

Enviar email amb dades de contacte (nom, email i telèfon) i Curriculum vitae a gemasancho@olympiametropolitana.com fins al 12 de setembre (inclusivament).