El amor brujo

Víctor Ullate Ballet Comunidad de Madrid

20 de novembre
20 de novembre
  • fullslide2
    El amor brujo

20 de novembre de 2016

El amor brujo

Víctor Ullate Ballet Comunidad de Madrid

Una revisió de la peça que Víctor Ullate va estrenar el 28 de maig de 1994 en la Maestranza de Sevilla. Per a aquesta nova ocasió, s'estrena escenografia i vestuari, cercant donar major protagonisme a la llum -el foc fatuo-, present en tota la trama. En aquesta versió es duu a terme una aposta musical destrossadora amb la inclusió del grup de dark ambiance 'In slaughter natives', que ja es suma als efectes musicals creats per Luis Delgado per a la versió original i que condueixen a l'espectador a una travesía entre la vida i la mort, un viatge cap al més enllà.

L'obra, escrita per Falla a principis del segle XX i de marcat caràcter andalús, aprofundeix en el misticisme gitano, acostant-se a l'amor en la seua forma més primitiva i essencial. Explica la història de Candela, una xica gitana, l'amor de la qual per Carmelo es veu turmentat per l'espectre del seu antic amant. Una història d'amor i passió, de llàgrimes i desconsol, de bruixeria i seducció, de mort i de dansa.

La coreografia conté moments de gran bellesa, com 'Cançó de l'amor dolgut', 'Romanç del pescador' o 'Cançó del foc fatuo'. Cal destacar que aquesta versió inclou tres cançons populars escrites per Manuel de Falla: 'Nana', 'Polo' i 'Asturiana', a més d'una variació de Paco de Lucía per a José l'etern amant.

Una nova versió de 'El amor brujo', diferent en les seues formes, però etern en la seua essència.


LA COMPANYIA

Víctor Ullate, estrela internacional de la dansa, va fundar en 1988 la companyia que porta el seu nom i que acaba de complir vint-i-cinc anys de trajectòria. Es va convertir llavors en la primera companyia privada espanyola de nivell internacional, en pedrera de ballarins estavella i en un emblema de la dansa a Espanya. Al llarg d'aquests vint-i-cinc anys, el rigor i l'exigència han sustentat la selecció i formació de ballarins, l'elecció i creació de coreografies, la creativitat i el nivell dels espectacles. Per açò, la qualitat de la companyia s'ha mantingut constant. Avui, com fa dues dècades i mitjana, el Víctor Ullate Ballet és una garantia per al públic d'emoció, de bellesa, de qualitat, de Dansa.


Coreografia
Víctor Ullate
Direcció d'escena
Eduardo Lao
Música
Manuel de Falla
Luis Delgado
In slaughter natives
Durada
120min.

Preus

Descomptes

Web oficial El amor brujo