La guerra dels mons 2.0

L'Horta Teatre i CulturArts

10 de desembre
10 de desembre
  • fullslide2
    La guerra dels mons 2.0

10 de desembre de 2016

¡30% de descuento por el Black Friday!

La guerra dels mons 2.0

L'Horta Teatre i CulturArts

Espectacle en valencià.

'La guerra dels mons 2.0' és una coproducció de L'Horta Teatre amb CulturArts que mescla el teatre, la música en directe i les noves tecnologies audiovisuals. L'espectacle suposa la culminació de les celebracions del 40 aniversari de la companyia L'Horta Teatre. El punt de partida del projecte és la versió radiofònica que Orson Welles va fer de 'La guerra dels mons' a la fi de 1938. Durant aquell programa, milions de nord-americans van creure que uns invasors marcians, que solament estaven en la seua imaginació, sobrevolaven la Terra, destruïen els exèrcits humans i ocupaven zones de poder. Va ser l'emissió del pànic. El primer fenomen veritablement viral del món modern.

A pesar que han passat més de 70 anys d'aquella emissió, continuem sent especialment sensibles i vulnerables a la por: amenaces terroristes, la crisi de l'ébola, convulsions financieres... Unes vegades, eixos moments de pànic social estan justificats, d'altres són induïts per interessos polítics o econòmics. En el cas d'Orson Welles, i això resulta especialment interessant, només hi havia un interés artístic i de pur entreteniment. Però és significatiu que eixe innocent programa de ràdio posara en escac la nació més avançada del món.

Com hauria fet Orson Welles 'La guerra dels mons' hui dia, a l'era digital, l'era de YouTube, del 'troleig', de la saturació informativa i la falsificació de nosaltres mateixos a través de les xarxes socials? Amb una trama adictiva i una intriga creixent, 'La guerra dels mons 2.0' ens submergix en un joc d'espills pervers com els que li agradaven a Orson Welles. Un espectacle hipnòtic i de rabiosa actualitat que ens parla de la confusió que ens genera no saber què és veritat i què és mentida i de la por com la més efectiva arma de manipulació massiva.


Direcció i text
Roberto García
Música
Andrés Valero
Intèrprets
Verónica Andrés
Álvaro Báguena
Jordi Ballester
Saxo alt
Pascual Trenco
Saxo tenor
Alejandro Carreras
Saxo baríton
Rafa Libros
Durada
90min.

Preus

Descomptes

Web oficial La guerra dels mons 2.0 
Altres propostes del Teatre Auditori Catarroja: