Marina

Compañía Teatral Clásicos de la Lírica

13 d'abril
13 d'abril
  • fullslide2
    Marina

13 d'abril de 2024

Marina

Compañía Teatral Clásicos de la Lírica

Marina és una obra lírica espanyola composta per Emilio Arrieta. En principi, va ser una sarsuela en dos actes, amb llibret de Francisco Camprodón, estrenada en el Teatre del Circ de Madrid el 21 de setembre de 1855. A instàncies del tenor Enrico Tamberlick, Arrieta la va transformar en òpera en tres actes, seguint molt estretament el model donizettiano. El llibret de Camprodón va ser reprès per Miguel Ramos Carrión. Se li van afegir tres duos i un rondó final. Es va estrenar en el Teatre Real de Madrid el 16 de març de 1871.

Aquesta especial i cuidada posada en escena naturalista de la principal òpera espanyola, recrea el petit port d'un llogaret mariner a la vora del mediterrani, on la plàstica teatral realça el caràcter de cadascun dels personatges, donant major lirisme a les passions, els sentiments d'amor, anhel, gelosia, desesperació o despit. La platja és el punt de partida de la gran història d'amor dels seus protagonistes: Marina i Jorge, que des de xiquets juguen en la sorra mentre es forja un fort sentiment que guiarà els seus destins...


SINOPSI

Marina trasllada el seu argument a un lloc indeterminat de la costa mediterrània, a un petit llogaret mariner. Marina és el nom de la noia que protagonitza l'obra. L'argument és un ingenu idil·li amorós sense grans complicacions. No hi ha en ell passions sagnants ni desbordades. L'amor net, amor de mar blava i nostre, es passeja per l'escenari com a veu que ressona en els caragols de mar de la platja.

Marina i Jorge es van criar junts; com a germans. Jorge ja és un flamant capità de vaixell, i Marina, una dona. Tots dos s'estimen i tots dos callen el seu amor (una cosa habitual entre autèntics enamorats).

En un dels viatges de Jorge, un calafat de nom Pascual demana a Marina en matrimoni. Pensa Marina que aquesta és l'ocasió de saber si Jorge correspon als seus sentiments i prega a Pascual que sigui precisament al capità a qui sol·liciti la seva mà, ja que ella, per ser òrfena, ho considera la seva única família.

L'arribada de Jorge plena a tots d'alegria, i Pascual demana a aquest la mà de Marina que, naturalment, li és concedida, encara que també, amb el cor adolorit.

Una carta ve a complicar o a arreglar les coses... Alberto, capità mercant, lliurament a Marina una carta del pare, que ella donava per mort feia tant de temps. És una última carta escrita, com a comiat, poc abans de morir.

Pascual, creient que es tracta d'una carta amorosa, es mostra gelós arribant a dubtar de la fidelitat de Marina. I si les coses es comencen a arreglar per als nostres protagonistes, que no podent calar per més temps, esclafeixen a cantar el seu amor. Convenint els dos a coronar-los a la volta del pròxim viatge de de Jorge.


Marina
Margarita Marban
Jorge
Alberto Ballesta
Roque
Alberto Arrabal
Pascual
Antonio Alonso
Capitán Alberto
Dario Gallego
Teresa
May Lucas
Marinero
Esteban J. Serrano
Director artístic
Luis Roquero
Direcció musical
Enrique García Requena
Iluminació
Lokearte
Maquinària
Ángel Algaba
Vestuari
Lola Plaza
Utillería
Héctor Cercos

Preus

Pati de butaques 20€
Amfiteatre 15€
Amfiteatre alt 5€
+Despeses de gestió 1€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada la mateixa.

Descomptes

DESCOMPTES GENERALS:
25% dte. Menors de 14 anys i jubilats
20% dte. Estudiants
10% dte. Carnet Jove

GRUPS:
10% dte. Grups entre 11 i 20 persones
20% dte. Grups a partir de 20 persones

+info i reserves de grups: 96 353 61 13.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables junt amb d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte la comissió de gestió per entrada en la venda online. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte.