29 de gener de 2022

Puertas Abiertas

Teatre Nacional

Protagonitzada per Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali

París està immersa en el caos. Diverses bombes han esclatat provocant desenes de morts. La ciutat està voltada. Els carrers, tallades. El transport públic no funciona. Davant el col·lapse, veïns del centre de la ciutat conviden a les seues cases als quals han quedat atrapats. Julie també ofereix el seu apartament. Quan obri la porta, es troba amb un jove que l'enfronta als seus prejudicis. Què ocorre quan el temor s'obri pas en les nostres vides? Des de l'exterior, arriben els laments d'una ciutat ferida. A l'interior, se succeeixen els silencis, les confessions, la tendresa inesperada i, també, les mentides. Massa mentides.

Puertas abiertas parla d'un dels grans conflictes del món actual, el terrorisme islamista. És un conflicte que coneixem de prop, que hem patit, sobre el qual hem llegit, del qual tenim opinió. Possiblement algunes de les nostres opinions estan fonamentades en tòpics i prejudicis. Aquesta obra posa en qüestió estos tòpics i prejudicis, en un diàleg entre dues persones, membres de les dues comunitats enfrontades. No sabem d'ells més del que ens compten i el que ens compten està ple d'interrogants. No creuen que este siga un conflicte de bons i dolents. Puertas abiertas parla de por, d'odi, però també d'amor, d'esperança i de confiança en l'espècie humana.


NOTES DE L'AUTORA

"Mentre els carrers respiraven pànic, impotència i perplexitat, en Twitter va començar a circular una etiqueta: #puertasabiertas. Molts parisencs oferien la seua casa als quals havien quedat atrapats en alguna part de la ciutat i no podrien tornar a la seua. Portes obertes. Tan simple. Tan immens. Cal tindre molt de valor per a obrir aqueixa nit les portes de la teua casa. Per a conjurar el dolor i la por i no parapetar-te en la barricada de l'egoisme. Cal estar tossudament resolt a continuar tendint la mà a la solidaritat, a la fraternitat."

Aquest és un fragment de l'article que vaig escriure hores després dels atemptats de París. No podia deixar de pensar en aqueixes trobades entre desconeguts. Què ocorreria si en obrir la porta apareguera el rostre de l'amenaça? Així va nàixer aquesta obra, fruit d'innombrables interrogants. Obrir la porta i enfrontar-se a tots els dubtes, totes les contradiccions, tots els temors i els prejudicis. Un diàleg a la frontera de la por, ací on víctima i botxí es confonen.


Descarrega ací el programa de mano de Puertas abiertasAutora
Emma Riverola
Direcció
Abel Folk
Intèrprets
Cayetana Guillen Cuervo
Ayoub El Hilali
Durada
75min.

Preus

Pati de butaques 20€
Amfiteatre 15€
Amfiteatre alt 5€
+Despeses de gestió 1€ online

Al comprar les entrades online el preu que apareixerà serà el preu final, incloses les despeses de gestió i aplicat el descompte de la promoció vigent en el moment per a cada funció. Comprove totes les seues dades abans de finalitzar la compra, doncs no podrem fer canvis ni devolucions una vegada realitzada la mateixa.

Descomptes

DESCOMPTES GENERALS:
25% dte. Menors de 14 anys i jubilats
20% dte. Estudiants
10% dte. Carnet Jove

GRUPS:
10% dte. Grups entre 11 i 20 persones
20% dte. Grups a partir de 20 persones

+info i reserves de grups: 96 353 61 13.

Aquests descomptes no són acumulables ni aplicables junt amb d'altres promocions. Els mateixos s'apliquen sense tenir en compte la comissió de gestió per entrada en la venda online. Els descomptes aplicats en la compra online hauran d'acreditar-se a l'entrada al recinte.
Altres propostes del Teatre Auditori Catarroja: