MONOGRÀFICS
Escola municipal de creació i arts escèniques
OFERTA FORMATIVA
Els cursos monogràfics pretenen acostar-se a diferents disciplines que formen part de les arts escèniques i estan oberts tant a persones que comencin des de zero com a tots aquells que ja s'han incorporat a les classes regulars i desitgin ampliar els seus coneixements en aquest àrea.
Els monogràfics es realitzaran els divendres.
Grups:
GRUP JOVES. De 13-17 anys. Divendres de 17.30h a 19.30h
GRUP ADULTS. A partir de 18 anys. Divendres de de 20.00h a 22.30h
MONOGRÀFICS DESEMBRE 2022
MAGIA. 2 de desembre de 2022
La màgia estimula la creativitat i l'enginy, i requereix d'un domini tant de les tècniques com sobre el públic per a aconseguir un espectacle fascinant que mantinga l'atenció de principi a fi. Aquesta disciplina aconsegueix crear un vincle especial entre qui l'executa i qui la rep basat en la il·lusió. En aquest curs aprendràs els teus primers passos en aquest art, a més d'entendre conceptes escènics, com crear les teues pròpies rutines i, sobretot, com continuar cultivant els teus coneixements en la màgia.
PROFESOR:
Jaime Copoví va començar el seu camí en la màgia a la barbaritat edat de huit anys, després de saltar per primera vegada a un escenari en un acte del col·legi. Va ser llavors quan va descobrir el seu lloc, allí pujat en la tarima davant els focus i les mirades dels espectadors. A poc a poc, va anar cultivant el seu món màgic gràcies a tots aqueixos objectes, baralles i monedes que semblaven pegats a les seues xicotetes mans.
Un jove mag disposat a renovar el terreny màgic que ens presenta aquest curs en el qual joves i adults aprendran a realitzar sorprenents efectes màgics i descobriran alguns dels secrets de la màgia.
IMPROVISACIÓ. 9 de desembre de 2022
La improvisació proporciona l'oportunitat d'actuar constantment utilitzant els recursos disponibles i la imaginació. Crea un vincle emocional i enforteix el treball en equip. Prepara a l'actor/actriu per a ordenar i solucionar l'imprevist convertint la intuïció en un altre sentit, a més de brindar l'ocasió, no sols d'actuar sinó de ser part activa de la dramatúrgia, de la direcció, etc.
PROFESSOR:
Carles Montoliu és llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, ha treballat amb la prestigiosa companyia L`Om Imprebís des de 1994 i ha participat en muntatges com Imprebís, Zàping, Galileu, Quixot, La Soledat dels camps de cotó, Calígula i Oncle Vania actuant en més de quinze països. Ha compaginat el seu treball d'actor amb la docència donant cursos en la Universitat de València, l'Escola de l'Actor, Escola Off, el Tutú de l'Àvia i en diverses trobades i festivals. També ha treballat en l'àmbit del doblatge. Actualment treballa en la companyia Trencadís Produccions en l'espectacle Aladín, un musical genial.
CLOWN. 16 de desembre de 2022
Connectar amb la nostra pallassa, amb el nostre pallasso és una manera de connectar amb el nostre millor jo, amb el joc i amb la nostra imaginació. Ser més lliure i viure intensament, poder gaudir de la nostra bogeria amb l'autoestima que caracteritza al clown. Mirar el món amb curiositat i ingenuïtat, ací i ara. En el taller jugarem, ens podrem el nas i intentarem veure el món com quan érem xicotets. A través de dinàmiques i improvisacions estarem en contacte amb aqueixa part de nosaltres que ens fa únics i irrepetibles.
PROFESSORA:
Llicenciada en Art Dramàtic per l'Escola de l'Actor de València, Joana Alfonso s'ha format en clown, bufó, interpretació, teatre físic i dansa a Montevideo, Barcelona i Madrid. Entre els últims treballs destaquen Croma i Horta, dirigides per Pau Pons, produccions de Horta Teatre; Contes a 2m del més Petit de tots & Tantágora; Tot Explota de Carla Chillida, producció del IVC i La vaca que riu de Patricia Pardo.
Des de 2013 treballa amb Teatre Aboqueu-vos, la seua pròpia companyia, estrenant Box dirigida per Alejandra Garrido i premiada pel públic Cabanyal Intim; Mividasegunmí dirigida per Jesús Muñoz, premiada com a millor obra i millor actriu en Escenalaquás.
DANSA-JAZZ. 23 de desembre de 2022
Endinsa't en el món dels Musicals, Videoclips i Broadway; Coneix les bases d'aquesta meravellosa dansa, que et brindarà infinits recursos corporals, et donarà un major coneixement del teu cos i amb la qual et divertiràs molt.
PROFESSORA:
Romina Lluna, mestra internacional de dansa, ex ballarina del Ballet Nacional Argentí, Ballarina d'Òperes en el Palau de la Música, al Palau Dels Arts Reina Sofia i del Caixa Fòrum. Reconeguda coreògrafa de la Comunitat Valenciana
ANTERIORS MONOGRÀFICS DELS QUALS HEM GAUDIT
INTERPRETACIÓ DAVANT LA CAMBRA. MAIG 2022
Un actor necessita conéixer les eines i codis per desembolicar-se davant d'una càmera amb el major èxit possible. Per a això, en aquest curs es plantegen una sèrie d'exercicis a través dels quals s'aniran aprenent i incorporant aquests codis d'una manera natural i coherent.
PÚBLICS
Dirigit a qualsevol persona amb inquietuds artístiques que desitge iniciar-se o millorar la interpretació davant la cambra amb finalitats lúdiques o professionals.
CONTINGUTS
Es treballarà en un ambient ple de creativitat, confiança i generositat, perquè un actor abans de res ha de ser generosos, amb ell mateix i amb els altres.
PROFESSORAT
José Zamit, actor valencià llicenciat en Off Arts Escèniques (2003) format en cursos diversos amb Hassane Kouyatée, Chema Cardeña, Victoria Salvador, Imma Sancho, Ximo Flores o Paco Zarzoso. Entre els seus últims treballs teatrals destaquen Chucho de Mafalda Bellido, 8 Reines de Chema Cardeña o Renaixement de Celso Giménez. També ha participat en muntatges com Macbeth, La ronda de la por, El muntaplats, Els bojos de València, Reality o La velocitat del pare, la velocitat de la mare, treballant amb companyies com Arden, La Zafirina, La Tristura, El Corral de la Olivera, Escena Zero, Terrat Teatre o ElPerroVerde.
Ha participat en les sèries de televisió Negocis de família, Les Moreres i L'Alqueria Blanca, així com en el llargmetratge Tots a una veu i Brava.
Així mateix, és soci fundador de la Sala Ultramar i de la companyia teatral ElPerroVerde. Compagina el seu treball actoral amb la docència, impartint classes d'interpretació en Off Arts Escèniques des de fa 12 anys. A més, és cap d'estudis del Cicle Formatiu d'Art Dramàtic des de 2016.
DATES DEL CURS
6, 13, 20 i 27 de maig.
CANT. FEBRER I MARÇ 2022
El cant és una disciplina complexa, ja que depenem d'un instrument viu connectat al nostre cos i emocions. Cada persona té un instrument únic i per això hem d'aprendre a cuidar-lo i entrenar-lo amb el respecte que mereix.
PÚBLICS
Dirigit a joves i adults que busquen conéixer noves tècniques per a entrenar i saber utilitzar el nostre instrument, la laringe.
CONTINGUTS
En aquest curs aprendrem a aplicar una tècnica vocal correcta per a abordar les cançons o temes musicals que l'alumne vulga aprendre, corregir i/o millorar. Treballarem el nostre instrument mitjançant exercicis musicals grupals i individuals, tenint sempre en compte l'aspecte psicològic del cant per a així guanyar seguretat a l'hora d'interpretar les nostres peces preferides.
PROFESSORAT
Fran García, cantant i professor de tècnica vocal.
Ha cursat el Grau Superior de Canto, així com el Postgrau (especialitat en òpera), en el Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow, el Regne Unit). Ha rebut classes magistrals de Paul Pharrington, Montserrat Caballé i Renato Bruson, entre altres. Ha format part del professorat del Centre de la Veu Tania Centeno, on s'ha dedicat tant a la recuperació de patologies relacionades amb la veu com a impartir classes de tècnica vocal. Des de 2021 forma part de l'Escola de OFF Arts Escèniques com a professor de tècnica vocal.
Com a cantant ha treballat en teatres del Regne Unit i Espanya representant nombrosos papers principals, com Escamillo (Carmen), Fígaro (Les noces de Fígaro), Germont (La traviata), etc. Els seus pròxims compromisos inclouen La Barcarola, en el Gran Teatre del Liceu, i la sarsuela Un any passat per aigua, amb la AGAO.
LA MÀGIA DEL TEATRE MUSICAL. NOVEMBRE 2021
OBJECTIUS
El món del Teatre Musical és un món apassionant i meravellós, una màgica combinació que engloba les tres disciplines artístiques més importants: el cant, la dansa i la interpretació.
El curs de Teatre Musical va especialment dirigit a totes aquelles persones que els agradaria introduir-se o aprofundir en aquesta completa modalitat artística en la qual es treballen les disciplines de Canto/ Técnica Vocal, Dansa jazz i Interpretació.
CONTINGUTS
Durant les classes s'abordaran diferents continguts englobats en tres àrees molt importants:
-Àrea d'Interpretació de Cançons/Tècnica vocal: Treball sobre la pròpia veu i els seus recursos. Avaluació del propi so. Treball corporal i respiratori. Vocalitzacions. Treball sobre les cançons triades.
-Àrea de Dansa (Broadway Jazz Style): Calfament dels grups musculars. Aïllaments. Salts. Girs. Combinacions coreogràfiques del repertori de Teatre Musical de Broadway.
-Àrea d'Interpretació (Treball d'Escenes): Desenvolupament del potencial expressiu. Carisma i idiosincràsia. L'actor de Teatre Musical. Escenes de Teatre Musical. Anàlisi escènica i actoral de la cançó.
El curs pretén que els alumnes s'inicien en aquesta gran disciplina i vagen coneixent una sèrie d'eines i tècniques encaminades a desenvolupar i potències les seues pròpies habilitats. Es recrearan alguns nombres de musicals coneguts que s'exhibiran en un número final.
SESSIONS
26 de novembre i 3, 10 i 17 de desembre
MONOGRÀFIC D'IMPROVISACIÓ. FEBRER - MARÇ 2020
La improvisació proporciona l'oportunitat d'actuar constantment utilitzant els recursos disponibles i la imaginació. Crea un vincle emocional i enforteix el treball en equip. Prepara a l'actor/actriu per a ordenar i solucionar l'imprevist convertint la intuïció en un altre sentit, a més de brindar l'ocasió, no sols d'actuar sinó de ser part activa de la dramatúrgia, de la direcció etc.
DATES DEL CURS
21 i 28 de febrer, 6 de març
PÚBLICS
Dirigit a joves i adults que busquen conéixer algunes de les tècniques bàsiques per a convertir la improvisació en objecte de creació teatral.
METODOLOGIA
Aquest curs abordarà per mitjà de jocs i exercicis pràctics les tècniques de creació a partir de la improvisació aplicant conceptes bàsics: escolta i rebot, proposta i renúncia, el punt de partida d'una improvisació, els elements dramàtics d'una escena, personatges, espai, objectiu, estatus, etc.
PROFESSOR
Carles Montoliu és llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, ha treballat amb la prestigiosa companyia L`Om Imprebís des de 1994 i ha participat en muntatges com "Imprebís", "Zàping", "Galileu", "Quixot", "La Soledat dels camps de cotó", "Calígula" i "Oncle Vania" actuant en més de quinze països. Ha compaginat el seu treball d'actor amb la docència donant cursos en la Universitat de València, l'Escola de l'Actor, Escola Off, el Tutú de l'Àvia i en diverses trobades i festivals. També ha treballat en l'àmbit del doblatge. Actualment treballa en la compañía Trencadís Produccions en l'espectacle "Aladín, un musical genial".
INTERPRETACIÓ DAVANT DE CAMBRA. GENER 2019
OBJECTIUS
Dirigit a qualsevol persona amb inquietuds artístiques que desitge iniciar-se o millorar la interpretació davant de la cambra amb finalitats lúdiques o professionals, per a conéixer les eines i codis per a desembolicar-se davant d'una cambra amb el major èxit possible.
CONTINGUTS
Un actor necessita conéixer les eines i codis per a desembolicar-se davant d'una càmera amb el major èxit possible. Per això, en aquest curs es plantegen una sèrie d'exercicis a través dels quals s'aniran aprenent i incorporant aquests codis d'una manera natural i coherent. Es treballarà en un ambient ple de creativitat, confiança i generositat, perquè un actor abans de res ha de ser generosos, amb ell mateix i amb els altres.
- Treballar la por de veure'ns en cambra i poder actuar sense condicionar-nos.
- La mirada: és l'eina més important per a un actor davant d'una càmera.
- La continuïtat emocional i la repetició de preses: aprendre a no perdre la naturalitat.
- L'escolta: Actuar és aprendre a escoltar. Quan actuem; reaccionem, i quan reaccionem; sentim.
- Creació de personatges: deixar de ser nosaltres mateixos per a ser uns altres.
- Aprendre termes tècnics necessaris per a desenvolupar bé el nostre treball: escalaridad de plans, raccord, les marques així com adaptar-nos als elements tècnics que tenim al nostre voltant: llums, càmera, micròfons
- Aprendre a llegir un guió: Com a actors hem d'aprendre a trobar tota la informació que ens donen quan llegim un guió.
- La importància del subtexto i del silenci.
- La veu, la dicció.
- Tècniques de memorització.
Data i lloc de matriculació
Data de matriculació: Tots els dimecres a partir del 9 de novembre de 17.00 a 20:00h, fins a completar grups.
Lloc de matriculació: de forma presencial al TAC .
Preus
Cursos monogràfics: 10€/curs (6€ alumnes EMCAE). Pagament en efectiu