MONOGRÀFICS

Escola municipal de creació i arts escèniques

OFERTA FORMATIVA

Els cursos monogràfics pretenen acostar-se a diferents disciplines que formen part de les arts escèniques i estan oberts tant a persones que comencin des de zero com a tots aquells que ja s'han incorporat a les classes regulars i desitgin ampliar els seus coneixements en aquest àrea.

Els monogràfics es realitzaran els divendres.

Grups:

GRUP JOVES. De 13-17 anys. Divendres de 17.30h a 19.30h

GRUP ADULTS. A partir de 18 anys. Divendres de de 20.00h a 22.30h

MONOGRÀFICS ABRIL 2023 - MUNTATGE D'UN ESPECTACLE DE DANSA


SINOPSI

Alguna vegada heu experimentat què se sent en pujar a l'escenari? En aquest monogràfic podreu viure l'experiència de participar de ple en la creació d'un espectacle. Es tractarà de tres sessions en les quals aprendrem algunes nocions de dansa, sobretot del ball flamenc, per a posteriorment portar-les a escena. Estem parlant de l'obra 'Encaixes'?, dirigda a els/les joves en la qual tractem aquesta qüestió d'una manera molt àmplia. Totes en algun moment de la nostra vida hem tingut aquesta sensació d'encaixar o desencaixar. És per això que , a través d'eines tecnològiques, xarxes socials, Tik Tok, música en directe i altres elements d'interès per a aquest col·lectiu, ens acostem al món del ball i de la dansa des d'una perspectiva fresca i creativa. La participació i el treball en equip seran la base del nostre projecte.


PROFESSORAT

Danza3 és una companyia de dansa flamenca composta per Nuria Martínez, Virginia Muñoz i Júlia Gimeno, les tres Llicenciades en Pedagogia del Ball Flamenc pel Conservatori Superior de Dansa María d'Àvila de Madrid i amb el Màster en Lideratge i Gestió de Projectes Culturals per la Universitat Rei Jan Carles de Madrid. I, a més, professores d'aquests monogràfics.

La trajectòria professional de les tres integrants i creadores de la companyia passa per una bona experiència docent i artística. Companyies com la de María Pagés, guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries en el 2022 o Rafaela Carrasco, i el seu treball en els Conservatoris Professionals de Daza de Madrid abalan la seva carrera. Gires per tot el món; Mèxic, Austràlia, els EUA, la Xina, Llatinoamèrica, entre altres.


DATES 

Divendres 21 d'abril de 18 a 20h.

Dissabte 22 de'abril de 10 a 12h.

Divendres 28 d' abril de 18 a 20h. 


EDAT

De 13 a 17 anys. 


GRATUÏT


NOMBRE DE PLACES

Disposem de 20 places.


INSCRIPCIONS  

Descarregar formulari, omplir-ho o enviar-ho i llevar-lo al TAC (Ometre la part d'horaris i tarifes)


ANTERIORS MONOGRÀFICS DELS QUALS HEM GAUDIT 


LECTURA DRAMATIZADA. MARZO 2023

PROFESSORAT

José Zamit

DATES DEL CURS

Viernes 31 de marzo, viernes 14 de abril y viernes 21 de abril. De 20 a 22:30h.

DATES LECTURA DRAMATIZADA 

Dissabte 22 d'abril a les 12:00h. en la sala de exposicions del TAC. 

EDAT ALUMNES

Joves (De 13 a 17 anys)

Adults

NOMBRE DE PLACES

10

INSCRIPCIONS

10€ per a alumnes externs

DANZA-JAZZ. DESEMBRE 2022

Endinsa't en el món dels Musicals, Videoclips i Broadway; Coneix les bases d'aquesta meravellosa dansa, que et brindarà infinits recursos corporals, et donarà un major coneixement del teu cos i amb la qual et divertiràs molt.

PROFESSORAT 

Romina Luna, mestra internacional de dansa, ex ballarina del Ballet Nacional Argentí, Ballarina d'Òperes en el Palau de la Música, al Palau Dels Arts Reina Sofia i del Caixa Fòrum. Reconeguda coreògrafa de la Comunitat Valenciana.

DADES DEL CURS 

22 de desembre. 


CLOWN. DICIEMBRE 2022

Connectar amb la nostra pallassa, amb el nostre pallasso és una manera de connectar amb el nostre millor jo, amb el joc i amb la nostra imaginació. Ser més lliure i viure intensament, poder gaudir de la nostra bogeria amb l'autoestima que caracteritza al clown. Mirar el món amb curiositat i ingenuïtat, aquí i ara. En el taller jugarem, ens podrem el nas i intentarem veure el món com quan érem petits. A través de dinàmiques i improvisacions estarem en contacte amb aquesta part de nosaltres que ens fa únics i irrepetibles.

PROFESSORAT

Licenciada en Arte Dramático por la Escuela del Actor de Valencia, Joana Alfonso se ha formado en clown, bufón, interpretación, teatro físico y danza en Montevideo, Barcelona y Madrid. Entre los últimos trabajos destacan Croma y Horta, dirigidas por Pau Pons, producciones de Horta Teatre; Contes a 2m de El més Petit de tots & Tantágora; Tot Explota de Carla Chillida, producción del IVC y La vaca que riu de Patricia Pardo. 

Desde 2013 trabaja con Teatro Abocaos, su propia compañía, estrenando Box dirigida por Alejandra Garrido y premiada por el público Cabañal Intim; Mividasegunmí dirigida por Jesús Muñoz, premiada como mejor obra y mejor actriz en Escenalaquás.

DADES DEL CURS

16 de desembre.


IMPROVISACIÓ. DESEMBRE 2022

La improvisació proporciona l'oportunitat d'actuar constantment utilitzant els recursos disponibles i la imaginació. Crea un vincle emocional i enforteix el treball en equip. Prepara a l'actor/actriu per a ordenar i solucionar l'imprevist convertint la intuïció en un altre sentit, a més de brindar l'ocasió, no sols d'actuar sinó de ser part activa de la dramatúrgia, de la direcció...

PROFESSORAT 

Carles Montoliu és llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, ha treballat amb la prestigiosa companyia L`Om Imprebís des de 1994 i ha participat en muntatges com Imprebís, Zàping, Galileu, Quixot, La Solitud dels camps de cotó, Calígula i Oncle Vania actuant en més de quinze països. Ha compaginat el seu treball d'actor amb la docència donant cursos en la Universitat de València, l'Escola de l'Actor, Escola Off, el Tutú de l'Àvia i en diverses trobades i festivals. També ha treballat en l'àmbit del doblatge. Actualment treballa en la companyia Trencadís Produccions en l'espectacle Aladín, un musical genial.


DADES DEL CURS 

9 de desembre. 


MAGIA. DESEMBRE 2022

La màgia estimula la creativitat i l'enginy, i requereix d'un domini tant de les tècniques com sobre el públic per a aconseguir un espectacle fascinant que mantingui l'atenció de principi a fi. Aquesta disciplina aconsegueix crear un vincle especial entre qui l'executa i qui la rep basat en la il·lusió. En aquest curs aprendràs els teus primers passos en aquest art, a més d'entendre conceptes escènics, com crear les teves pròpies rutines i, sobretot, com continuar conreant els teus coneixements en la màgia.

PROFESSORAT 

Jaime Copoví va començar el seu camí en la màgia a la barbaritat edat de vuit anys, després de saltar per primera vegada a un escenari en un acte del col·legi. Va ser llavors quan va descobrir el seu lloc, allí pujat en la tarima davant els focus i les mirades dels espectadors. A poc a poc, va anar conreant el seu món màgic gràcies a tots aquests objectes, baralles i monedes que semblaven pegats a les seves petites mans. Un jove mag disposat a renovar el terreny màgic que ens presenta aquest curs en el qual joves i adults donarà a conèixer tècniques i eines per a entrenar la laringe aplicades a cançons que l'alumne vulgui treballar. També s'entrenarà el cant fent jocs grupals perquè veu i oïda millorin i els alumnes guanyin confiança a l'hora de cantar.El curs pretén que els alumnes s'iniciïn en aquesta gran disciplina i vagin coneixent una sèrie d'eines i tècniques encaminades a desenvolupar i potències les seves pròpies habilitats. Es recrearan alguns nombres de musicals coneguts que s'exhibiran en un número final.

DADES DEL CURS 

2 de desembre. 


INTERPRETACIÓ DAVANT LA CAMBRA. MAIG 2022

Un actor necessita conéixer les eines i codis per desembolicar-se davant d'una càmera amb el major èxit possible. Per a això, en aquest curs es plantegen una sèrie d'exercicis a través dels quals s'aniran aprenent i incorporant aquests codis d'una manera natural i coherent.

PÚBLICS

Dirigit a qualsevol persona amb inquietuds artístiques que desitge iniciar-se o millorar la interpretació davant la cambra amb finalitats lúdiques o professionals.

CONTINGUTS

Es treballarà en un ambient ple de creativitat, confiança i generositat, perquè un actor abans de res ha de ser generosos, amb ell mateix i amb els altres.

PROFESSORAT

José Zamit, actor valencià llicenciat en Off Arts Escèniques (2003) format en cursos diversos amb Hassane Kouyatée, Chema Cardeña, Victoria Salvador, Imma Sancho, Ximo Flores o Paco Zarzoso. Entre els seus últims treballs teatrals destaquen Chucho de Mafalda Bellido, 8 Reines de Chema Cardeña o Renaixement de Celso Giménez. També ha participat en muntatges com Macbeth, La ronda de la por, El muntaplats, Els bojos de València, Reality o La velocitat del pare, la velocitat de la mare, treballant amb companyies com Arden, La Zafirina, La Tristura, El Corral de la Olivera, Escena Zero, Terrat Teatre o ElPerroVerde.

Ha participat en les sèries de televisió Negocis de família, Les Moreres i L'Alqueria Blanca, així com en el llargmetratge Tots a una veu i Brava.

Així mateix, és soci fundador de la Sala Ultramar i de la companyia teatral ElPerroVerde. Compagina el seu treball actoral amb la docència, impartint classes d'interpretació en Off Arts Escèniques des de fa 12 anys. A més, és cap d'estudis del Cicle Formatiu d'Art Dramàtic des de 2016.

DATES DEL CURS

6, 13, 20 i 27 de maig.


CANT. FEBRER I MARÇ 2022

El cant és una disciplina complexa, ja que depenem d'un instrument viu connectat al nostre cos i emocions. Cada persona té un instrument únic i per això hem d'aprendre a cuidar-lo i entrenar-lo amb el respecte que mereix.

PÚBLICS

Dirigit a joves i adults que busquen conéixer noves tècniques per a entrenar i saber utilitzar el nostre instrument, la laringe.

CONTINGUTS

En aquest curs aprendrem a aplicar una tècnica vocal correcta per a abordar les cançons o temes musicals que l'alumne vulga aprendre, corregir i/o millorar. Treballarem el nostre instrument mitjançant exercicis musicals grupals i individuals, tenint sempre en compte l'aspecte psicològic del cant per a així guanyar seguretat a l'hora d'interpretar les nostres peces preferides.

PROFESSORAT

Fran García, cantant i professor de tècnica vocal.

Ha cursat el Grau Superior de Canto, així com el Postgrau (especialitat en òpera), en el Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow, el Regne Unit). Ha rebut classes magistrals de Paul Pharrington, Montserrat Caballé i Renato Bruson, entre altres. Ha format part del professorat del Centre de la Veu Tania Centeno, on s'ha dedicat tant a la recuperació de patologies relacionades amb la veu com a impartir classes de tècnica vocal. Des de 2021 forma part de l'Escola de OFF Arts Escèniques com a professor de tècnica vocal.

Com a cantant ha treballat en teatres del Regne Unit i Espanya representant nombrosos papers principals, com Escamillo (Carmen), Fígaro (Les noces de Fígaro), Germont (La traviata), etc. Els seus pròxims compromisos inclouen La Barcarola, en el Gran Teatre del Liceu, i la sarsuela Un any passat per aigua, amb la AGAO.


SESSIONS
18 i 25 de febrer i 4 i 11 de març

LA MÀGIA DEL TEATRE MUSICAL. NOVEMBRE 2021

OBJECTIUS

El món del Teatre Musical és un món apassionant i meravellós, una màgica combinació que engloba les tres disciplines artístiques més importants: el cant, la dansa i la interpretació.

El curs de Teatre Musical va especialment dirigit a totes aquelles persones que els agradaria introduir-se o aprofundir en aquesta completa modalitat artística en la qual es treballen les disciplines de Canto/ Técnica Vocal, Dansa jazz i Interpretació.


CONTINGUTS

Durant les classes s'abordaran diferents continguts englobats en tres àrees molt importants:

-Àrea d'Interpretació de Cançons/Tècnica vocal: Treball sobre la pròpia veu i els seus recursos. Avaluació del propi so. Treball corporal i respiratori. Vocalitzacions. Treball sobre les cançons triades.

-Àrea de Dansa (Broadway Jazz Style): Calfament dels grups musculars. Aïllaments. Salts. Girs. Combinacions coreogràfiques del repertori de Teatre Musical de Broadway.

-Àrea d'Interpretació (Treball d'Escenes): Desenvolupament del potencial expressiu. Carisma i idiosincràsia. L'actor de Teatre Musical. Escenes de Teatre Musical. Anàlisi escènica i actoral de la cançó.

El curs pretén que els alumnes s'inicien en aquesta gran disciplina i vagen coneixent una sèrie d'eines i tècniques encaminades a desenvolupar i potències les seues pròpies habilitats. Es recrearan alguns nombres de musicals coneguts que s'exhibiran en un número final.


SESSIONS

26 de novembre i 3, 10 i 17 de desembre


MONOGRÀFIC D'IMPROVISACIÓ. FEBRER - MARÇ 2020

La improvisació proporciona l'oportunitat d'actuar constantment utilitzant els recursos disponibles i la imaginació. Crea un vincle emocional i enforteix el treball en equip. Prepara a l'actor/actriu per a ordenar i solucionar l'imprevist convertint la intuïció en un altre sentit, a més de brindar l'ocasió, no sols d'actuar sinó de ser part activa de la dramatúrgia, de la direcció etc.

DATES DEL CURS

21 i 28 de febrer, 6 de març

PÚBLICS

Dirigit a joves i adults que busquen conéixer algunes de les tècniques bàsiques per a convertir la improvisació en objecte de creació teatral.

METODOLOGIA

Aquest curs abordarà per mitjà de jocs i exercicis pràctics les tècniques de creació a partir de la improvisació aplicant conceptes bàsics: escolta i rebot, proposta i renúncia, el punt de partida d'una improvisació, els elements dramàtics d'una escena, personatges, espai, objectiu, estatus, etc.

PROFESSOR

Carles Montoliu és llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, ha treballat amb la prestigiosa companyia L`Om Imprebís des de 1994 i ha participat en muntatges com "Imprebís", "Zàping", "Galileu", "Quixot", "La Soledat dels camps de cotó", "Calígula" i "Oncle Vania" actuant en més de quinze països. Ha compaginat el seu treball d'actor amb la docència donant cursos en la Universitat de València, l'Escola de l'Actor, Escola Off, el Tutú de l'Àvia i en diverses trobades i festivals. També ha treballat en l'àmbit del doblatge. Actualment treballa en la compañía Trencadís Produccions en l'espectacle "Aladín, un musical genial".


INTERPRETACIÓ DAVANT DE CAMBRA. GENER 2019

OBJECTIUS

Dirigit a qualsevol persona amb inquietuds artístiques que desitge iniciar-se o millorar la interpretació davant de la cambra amb finalitats lúdiques o professionals, per a conéixer les eines i codis per a desembolicar-se davant d'una cambra amb el major èxit possible.

CONTINGUTS

Un actor necessita conéixer les eines i codis per a desembolicar-se davant d'una càmera amb el major èxit possible. Per això, en aquest curs es plantegen una sèrie d'exercicis a través dels quals s'aniran aprenent i incorporant aquests codis d'una manera natural i coherent. Es treballarà en un ambient ple de creativitat, confiança i generositat, perquè un actor abans de res ha de ser generosos, amb ell mateix i amb els altres. 

- Treballar la por de veure'ns en cambra i poder actuar sense condicionar-nos.

- La mirada: és l'eina més important per a un actor davant d'una càmera.

- La continuïtat emocional i la repetició de preses: aprendre a no perdre la naturalitat.

- L'escolta: Actuar és aprendre a escoltar. Quan actuem; reaccionem, i quan reaccionem; sentim.

- Creació de personatges: deixar de ser nosaltres mateixos per a ser uns altres.

- Aprendre termes tècnics necessaris per a desenvolupar bé el nostre treball: escalaridad de plans, raccord, les marques així com adaptar-nos als elements tècnics que tenim al nostre voltant: llums, càmera, micròfons

- Aprendre a llegir un guió: Com a actors hem d'aprendre a trobar tota la informació que ens donen quan llegim un guió.

- La importància del subtexto i del silenci.

- La veu, la dicció.

- Tècniques de memorització.


PROFESSORAT

Tonet Ferrer, director i guionista de cinema i teatre.

Ha cursat formació de direcció de cinema, guió i direcció d'actors en escoles de València i Madrid com la ECAM, EIMA i FIA, entre altres.

Des del 2012 imparteix cursos de formació i Interpretació davant de càmera en diferents escoles i ho compagina amb el seu treball com a director i guionista de la seua pròpia productora; Teaser Films. Entre els seus treballs destaca el curtmetratge "Dieciocho", el documental "En huelga: El negocio del hambre" o la obra de teatro "Bernarda, el musical". 

Ha treballat i dirigit a actors com Loles León, Carlos Bardem, Cristina Plazas, Miguel Rellán, Maribel Verdú, o Eduardo Casanova.

SESSIONS

- Divendres 10 de gener
- Divendres 17 de gener
- Divendres 24 de gener


LA MÀGIA DEL TEATRE MUSICAL. NOVEMBRE 2019

OBJECTIUS

El curs de Teatre Musical va especialment dirigit a totes aquelles persones que els agradaria introduir-se o aprofundir en aquesta completa modalitat artística en la qual es treballen les disciplines de Canto/ Técnica Vocal, Dansa jazz i Interpretació.

CONTINGUTS

El curs pretén que els alumnes s'inicien en aquesta gran disciplina i vagen coneixent una sèrie d'eines i tècniques encaminades a desenvolupar i potències les seues pròpies habilitats. Es recrearan alguns nombres de musicals coneguts que s'exhibiran en un número final.

-Àrea d'Interpretació de Cançons/Tècnica vocal: Treball sobre la pròpia veu i els seus recursos. Avaluació del propi so. Treball corporal i respiratori. Vocalitzacions. Treball sobre les cançons triades.

-Àrea de Dansa (Broadway Jazz Style): Calfament dels grups musculars. Aïllaments. Salts. Girs. Combinacions coreogràfiques del repertori de Teatre Musical de Broadway.

-Àrea d'Interpretació (Treball d'Escenes): Desenvolupament del potencial expressiu. Carisma i idiosincràsia. L'actor de Teatre Musical. Escenes de Teatre Musical. Anàlisi escènica i actoral de la cançó.

Cada dia es realitzarà una disciplina artística diferent i l'últim dia es realitzaran dos a més d'una representació.

PROFESSORS

Violeta Bru professora d'interpretació, Pedro Ruiz professor de dansa i Mary Porcar professora de cant.

SESSIONS

- Divendres 8 de novembre. Interpretació

- Divendres 15 de novembre. Cant

- Divendres 22 de novembre. Dansa

- Divendres 29 de novembre. Interpretació, conjuminant les tres disciplines

Data i lloc de matriculació

Data de matriculació: Tots els dimecres a partir del 5 d'abril de 17.00 a 20:00h, fins a completar grups.

Lloc de matriculació: de forma presencial al TAC .

Preus

Cursos monogràfics: GRATUÏT