MONOGRÀFICS

Escola municipal de creació i arts escèniques

OFERTA FORMATIVA:

Els cursos monogràfics pretenen acostar-se a diferents disciplines que formen part de les arts escèniques i estan oberts tant a persones que comencin des de zero com a tots aquells que ja s'han incorporat a les classes regulars i desitgin ampliar els seus coneixements en aquest àrea.

Els monogràfics es realitzaran els divendres.

Grups:

GRUP INFANTIL. De 9-12 anys. Divendres de 17.30-18.30

GRUP JOVES. De 13-17 anys. Divendres de 18.30-20.15

GRUP ADULTS. A partir de 18 anys, de 20.30-22.30


CANT. JUNY 2019

OBJECTIUS

Dirigit a joves i adults que busquen conéixer noves tècniques per a entrenar i saber utilitzar el nostre instrument, la laringe.

CONTINGUTS

Aquest curs donarà a conéixer tècniques i eines per a entrenar la laringe aplicades a cançons que l'alumne vulga treballar. També s'entrenarà el cant fent jocs grupals perquè veu i oïda milloren i els alumnes guanyen confiança a l'hora de cantar.

PROFESSORAT

Mary Porcar, cantant, actriu i vocal coach.
Ha cursat recentment el màster per a professors de cant impartit per José Masegosa, certificant-se així en el seu mètode d'entrenament MEV. També obté el certificat de Estill Voice Craft Nivell 1 i nivell 2 impartit per Helen
Rowson. Com a cantant ha sigut vocalista en nombroses bandes de jazz i de soul.
Actualment, centra la seua carrera en el teatre musical, havent participat en musicals com a "Tic Tac" de Albena Teatre, guanyador del premi Max a millor musical i formant part de l'elenc en com "Aladín, un musical genial" i "Pinotxo, un musical per a somiar" de Trencadís Produccions, entre altres.

Sessions

- Divendres 7 de juny
- Divendres 14 de juny
- Divendres 21 de juny


MÀGIA. MAIG 2019

OBJECTIUS

La màgia estimula la creativitat i l'enginy, i requereix d'un domini tant de les tècniques com sobre el públic per a aconseguir un espectacle fascinant que mantinga l'atenció de principi a fi. Aquesta disciplina aconsegueix crear un vincle especial entre qui l'executa i qui la rep basat en la il·lusió.

CONTINGUTS

Aquest curs abordarà per mitjà de jocs i exercicis pràctics les tècniques de la màgia incloent una part teòrica sobre com enfrontar aquesta màgia amb el públic per a aconseguir crear un espectacle. A través de la màgia, els seus procediments i els seus secrets s'aconsegueix millorar el domini de l'atenció de l'espectador, s'estimula el talent i la imaginació.

Sessions

- Divendres 10 de maig
- Divendres 17 de maig 
- Divendres 24 de maig

IMPROVISACIÓ. MARÇ 2019

OBJECTIUS

La improvisació proporciona l'oportunitat d'actuar constantment utilitzant els recursos disponibles i la imaginació. Crea un vincle emocional i enforteix el treball en equip. Prepara a l'actor/actriu per a ordenar i solucionar l'imprevist convertint la intuïció en un altre sentit, a més de brindar l'ocasió, no solament d'actuar sinó de ser part activa de la dramatúrgia, de la direcció?etc.

Dirigit a joves i adults que busquen conéixer algunes de les tècniques bàsiques per a convertir la improvisació en objecte de creació teatral.

CONTINGUTS

Aquest curs abordarà per mitjà de jocs i exercicis pràctics les tècniques de creació a partir de la improvisació aplicant conceptes bàsics: escolta i rebot, proposta i renúncia, el punt de partida d'una improvisació, els elements dramàtics d'una escena, personatges, espai, objectiu, estatus, etc.

PROFESORAT

Carles Montoliu és llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, ha treballat amb la prestigiosa companyia L`Om Imprebís des de 1994 i ha participat en muntatges com Imprebís, Zàping, Galileu, Quixot, La Soledat dels camps de cotó, Calígula i Oncle Vania actuant en més de quinze països. Ha compaginat el seu treball d'actor amb la docència donant cursos en la Universitat de València, l'Escola de l'Actor, Escola Off, el Tutú de l'Àvia i en diverses trobades i festivals. També ha treballat en l'àmbit del doblatge. Actualment treballa en la companyia Trencadís Produccions en l'espectacle Aladín, un musical genial.

Sessions: 

- Divendres  22 de març

- Divendres  29 de març

- Divendres  5 d'abril

- Divendres 12 d'abril

CIRC. FEBRER

OBJECTIUS

Conéixer els elements de circ, experimentar, jugar i estimular la curiositat. Utilitzar els jocs malabars, equilibris, i acrobàcies com a activitat lúdica per a oferir alternatives d'oci i temps lliure. Crear un ambient de diversió on aprendre mitjançant el joc.

METODOLOGIA

El taller s'inicia amb la presentació dels materials. És interessant que els alumnes aprenguen el nom de cada element (maces, diàbolo, cércols, plat xinés, pilotes, slack line, rulo taula, etc.) Amb els elements repartits per l'espai a manera d'estacions, els alumnes van girant per cada lloc, per a jugar i experimentar amb cada element. 

Els professors ajuden a descobrir el funcionament de cadascun. Els alumnes jugaran i provaran tots els elements, coneixeran el món del circ i seran artistes la forma més divertida i creativa durant les quatre sessions. 

CONTINGUTS

Malabars: Pilotes, Cércols, Diàbolo, Plat xinés, Pal xinés, Maces, Hula hoops, Cons, Carioques, Mocadors
Equilibris: Xanques, Xanques de mà, Monociclo, Rulo taula, Bola d'equilibris, Slack line
Acrobàcies: Tombarelles i salts, Mini tramp, Acrobàcies grupals

PROFESORAT

Ilaria Cieri i Boris Reyes


Sessions: 

- Divendres  1 de febrer

- Divendres  8 de febrer

- Divendres  15 de febrer

- Divendres 22 de febrer

Data i lloc de matriculació

Data de matriculació: fins al 7 de juny de 2019, de dilluns a divendres de 17.00 a 20:30h.

Lloc de matriculació: de forma presencial, al TAC.

Preus

Cursos monogràfics: 10€/curs (6€ alumnes EMCAE). Pagament en efectiu